Dive2gether Dive center Plakias, Rethymno, Crete. PADI diving courses in Crete. Boat diving & Snorkelling in Crete.
Crete, Experienced PADI diving instructors in Plakias, Rethymno. Dive2gether Diving center Plakias. PADI diving courses in Crete.
Dive2gether, Diving in Crete English Dive2gether, Diving in Crete German Dive2gether, Diving in Crete Dutch

Daag jezelf uit
 

Het is verbazingwekkend wat je bereikt als je er echt voor gaat

 

Neem de leiding
 

Deel jouw kennis en inspireer anderen 

Op expeditie
 

Ontdek jezelf in een nieuwe omgeving

 


Niet zomaar een duikvakantie!

Bootcamp is een uniek opleidingsprogramma binnen de duikwereld. Het zet jouw duikwens om in een persoonlijk opleidingsplan van fulltime duiken en training inclusief accommodatie, op het zonnige Kreta! Passend bij de naam, is het intensief en uitdagend en dus niet zomaar een duikvakantie!

 

Link naar Bootcamp aanvraagformulierLink naar onze Whatsapp


EEN UNIEKE OPLEIDINGSERVARING
Het intensieve, praktijkgerichte trainingsprogramma met hoogwaardige instructie gegeven door een team van ervaren duikinstructeurs, onderwaterfotografen en onderwaterbiologen, in een gemoedelijke omgeving van zon, zee en gemotiveerde medestudenten, maakt het Bootcamp tot een unieke opleidingservaring binnen de duikwereld.

 

KICK-START JE DUIKCARRIÈRE
Vanwege het hoge opleidingsniveau en de snelle resultaten en omdat ieder Bootcamp compleet wordt opgesteld naar de wensen van iedere deelnemer, kun je er veel kanten mee op. Zo is Bootcamp het perfecte duikprogramma voor scholieren met een langere vakantie of tussenjaar, carrière-wisselaars die snel hun CV op willen bouwen en universiteitsstudenten die van hun universitaire stage een internationale duikexpeditie willen maken.


WAT STUDENTEN VINDEN VAN HET BOOTCAMP

-        Waardevol. Fulltime duiken, training + accommodatie.

-        Betrokken. Hoge mate van persoonlijke begeleiding en coaching

-        Snelle resultaten. Ongelofelijk wat je in een paar intensieve weken kunt bereiken.

-        Internationaal! Duik, train en leef samen met een internationale groep mensen.


WAT KOST EEN BOOTCAMP
Elke cursist ontvangt vooraf een persoonlijk aanbod met een opleidingsplan op maat inclusief een gedetailleerd overzicht van de kosten. Afhankelijk van het lesmateriaal, de uitrusting en de accommodatiewensen en periode, moet je rekening houden met een bedrag tussen de 3.500 en 4.500 euro per maand.

Dit omvat alle programmagerelateerde kosten, inclusief vervoer en maaltijden die door de school worden georganiseerd. Buiten lunches op de boot en af ​​en toe door de duikschool georganiseerde maaltijden zoals BBQ's en nachtduik maaltijden, kook je doorgaans echter je eigen maaltijd of geniet je van het heerlijke en betaalbare mediterrane eten in de plaatselijke tavernes. Ook reiskosten van en naar Plakias bleven buiten beschouwing 

Belangrijke informatie

Bootcamp seizoen: April t/m November 
Voorwaarden:
- minimum leeftijd: 17 jaar
- basis zwemvaardigheid
- medisch fit om te duiken
- beheerzing Engelse taal

 

Diepduik week

Tijdens deze intensieve trainingsweek zullen onze Master Scuba Diver Trainers je voorbereiden om comfortabel de dieptegrenzen van recreatief duiken te verkennen. Gedurende 6 dagen zul jij en je team vaardigheden en kennis opbouwen in expert drijfvermogenbeheersing, veiligheid bij bootduiken, lucht- en tijdmanagement bij duikplanning op meerdere niveaus, en het organiseren en leiden van veilige diepe duiken.

Ben je klaar om tot het uiterste te gaan? 

Belangrijk voor Duikgidsen     files/029 Bootcamp/Deep-Week-3.jpg

Als duikgids wil je vertrouwd zijn met de extra risico's bij het organiseren en leiden van diepe duiken vanaf bootduiklocaties. Hoewel je duikers meer ervaren zijn en de locaties vaak gemakkelijker te navigeren zijn, brengt duiken vanaf een boot, verder weg van de kust op grotere dieptes, nieuwe uitdagingen met zich mee. Zaken als correcte gewichtsverdeling, computerconfiguraties, luchtverbruik en duiktijdsbeheer worden crucialer bij duiken onder de 18 meter diepte. Je leert hoe je goed controle houdt over de veiligheid van je duikers terwijl je het leuk en plezierig houdt.

Credits richting Advanced Open Water Duiker

Tijdens deze cursus zullen Open Water Duikers het certificatieniveau van Adventure Diver bereiken of ervoor kiezen om met 1 dag te verlengen om het certificatieniveau van Advanced Open Water Duiker te behalen.

Credits richting Master Scuba Diver

Gedurende deze cursusweek van 6 dagen zul je in totaal 12 duiken maken en het certificatieniveau van 4 PADI-specialiteitscursussen bereiken.

Credits richting Divemaster

Divemasterstudenten die deelnemen aan deze week kunnen worden vrijgesteld van het moeten uitvoeren van het Deep Diver-scenario uit de Divemaster-cursus. 


 Veriesten files/029 Bootcamp/Deep-Week-2.jpg

Minimale leeftijd: 15
Minimale duik niveau: Open Water Duiker 
Les Materiaal:
• eLearning Trimtechniek
• eLearning Sidemount Duiker
• eLearning Bootduiker
• eLearning Diepduiker


 

Onderwater Navigatie Week

Onderwater Navigatie Week    files/029 Bootcamp/SR.jpg

Tijdens deze intensieve trainingsweek zullen onze Master Scuba Diver Trainers je trainen in een van de meest bevredigende vaardigheden in het duiken: Expertnavigatie. Gedurende 6 dagen zul jij en je team de vaardigheden en kennis opbouwen van expert drijfvermogen, onderwater navigatie, zoek- en bergingstechnieken en onderwater cartografie.

Klaar voor een onderwater schattenjacht? 

Essentieel voor Duikgidsen

Onderwater navigatievaardigheden zijn net zo belangrijk voor een duikgids als drijfvermogensbeheersing voor een duiker. Het zou tweede natuur moeten zijn! Je wilt vermijden dat je je zorgen moet maken over het vinden van je weg terwijl je je groep bij elkaar houdt, je boei draagt, op zoek gaat naar onderwaterleven en foto's maakt tijdens het duiken. Aan het einde van deze week zul je in staat zijn om comfortabel een tour te leiden op elke locatie. Zelfs op een onbekend gebied weet je hoe je de benodigde informatie moet verzamelen om een kaart te schetsen en kompas- en visuele navigatietechnieken te gebruiken om een aanbevolen route te begeleiden, zowel 's nachts als overdag, met beginnende of ervaren duikers, vanaf boot of kust.

Essentieel voor Onderzoekduikers

Dit is de ultieme trainingsweek voor Onderzoekduikers. Met uitstekende drijfvermogen- en navigatievaardigheden zul je binnen de kortste keren een scherp transect uitzetten en indien nodig nauwkeurig een volledige zeegrasweide in kaart brengen. De training Zoeken en Bergen zal je voorbereiden op het veilig gebruiken van hijs- en hefwerktuigen en het tillen van zware gereedschapskisten en grote objecten, en je hoofd koel houden met de toegevoegde taakbelasting en probleemoplossing van de gemiddelde onderzoeksduik.

Combineer met: Reddingsduiker Week

Een van de meest opwindende en uitdagende onderdelen van de Reddingsduikercursus is de taak om een vermiste duiker te vinden. Door deel te nemen aan deze week, word je een zelfverzekerder Reddingsduiker of zorg je ervoor dat je het meeste uit je Reddingsduikercursus haalt.

Credits richting Master Scuba Diver

Gedurende deze cursusweek van 6 dagen zul je in totaal 12 duiken maken en het certificatieniveau van 3 PADI-specialiteitscursussen bereiken. Open Water Duikers zullen het certificatieniveau van Adventure Diver bereiken of kunnen ervoor kiezen om met 1 dag te verlengen om het certificatieniveau van Gevorderd Open Water Duiker te behalen.

Credits richting Divemaster

Divemasterstudenten die deelnemen aan deze week kunnen vrijgesteld worden van de vereiste om het Zoeken en Bergen scenario en het maken van onderwaterkaarten van de Divemastercursus uit te voeren.

Vereisten: files/029 Bootcamp/navigation2.jpg

Minimale leeftijd: 15 jaar
Minimale duikniveau: Open Water Duiker  

Lesmaterialen:

  • eLearning Trimtechniek   
  • eLearning Onderwaternavigatie
  • eLearning Zoeken en Bergen Duiker 

Mariene Biologie Week

Tijdens deze meeslepende trainingsweek zullen onze mariene biologen je meenemen op een verkenning van de magische onderwaterwereld van de Middellandse Zee. Gedurende 6 dagen zul jij en je team de belangrijkste kustecosystemen bestuderen, het onderwaterleven dat ze herbergen, hun levenscycli en interactie met elkaar, hun omgeving en ons! 

Let's get fishy! 

Essentieel voor Duikgidsen 

files/029 Bootcamp/MB1.jpg

Als duikgids wordt van je verwacht dat je een verhalenverteller van de zee bent. Jouw kennis over de onderwaterwereld en haar bewoners maken jouw briefing en debriefing de hoogtepunten voor en na elke duik. Tijdens de duik weet je interessante lokale onderwaterdieren te vinden, herkennen en benoemen, en gasten te informeren over unieke feiten over hun levenscyclus en eventuele symbioses binnen hun ecosysteem.

Essentieel voor Biologen

Er is slechts zoveel dat je kunt leren door erover te lezen. Zoals Jacques Cousteau zei: "De beste manier om vissen te bestuderen is er zelf een te worden." Met net genoeg theorie om context toe te voegen en een mooie mix van gegevensverzameling, observatie- en conserveringsactiviteiten, afgerond met een paar leuke nasessies na de duik, is dit de perfecte kennismaking met de Mariene Biologie van de Middellandse Zee.

Credits voor de Advanced Open Water Diver

Tijdens deze cursus zullen Open Water Duikers het niveau van Adventure Diver-certificering bereiken of ervoor kiezen om met 1 dag te verlengen om het certificeringsniveau voor Advanced Open Water Diver te bereiken.

Credits voor de Master Scuba Diver

Gedurende deze cursusweek van 6 dagen zul je in totaal 12 duiken maken en het certificeringsniveau van 4 PADI-specialiteitscursussen bereiken.

Vereisten:   files/029 Bootcamp/Mb2.jpg
- Min. Leeftijd 12 jaar.
- Min. duikniveau: Open Water Duiker
Lesmaterialen:

  • eLearning Trimtechniek
  • eLearning Onderwater Naturalist
  • eLearning Duiken tegen afval
  • Pictolife Onderwaterboek
 

Onderwaterfotografie week

Duik dieper in de onderwaterfotografie en word de visuele verhalenverteller van je duikavonturen! Of je nu gewoon een week wilt doorbrengen met andere onderwaterfotografen, je fotografie naar een hoger niveau wilt tillen of overweegt om een carrière als onderwaterfotograaf te beginnen, als fotografie jouw ding is, wil je deze week minstens één keer meemaken! In deze praktijkgerichte cursus leer je je verhaal te plannen, wanneer je moet fotograferen met of zonder externe flitsers en of je je moet voorbereiden op normale, macro- of groothoekopnamen om je verhaal het beste te vertellen. In een goede balans tussen planning, actie in het water en postproductiebewerking leer je je onderwaterverhaal van begin tot eind te vertellen.


files/029 Bootcamp/dup-week2.jpg
 
Bootcamp

Belangrijke informatie
Bootcamp seizoen: April t/m November 
Voorwaarden:
- basis zwemvaardigheid
- medisch fit om te duiken
- beheerzing Engelse taal