Dive2gether Dive center Plakias, Rethymno, Crete. PADI diving courses in Crete. Boat diving & Snorkelling in Crete.
Crete, Experienced PADI diving instructors in Plakias, Rethymno. Dive2gether Diving center Plakias. PADI diving courses in Crete.
Dive2gether, Diving in Crete English Dive2gether, Diving in Crete German Dive2gether, Diving in Crete DutchWandelen

 

Plakias is een ideaal startpunt voor dagtrips

sunset over harbour Plakias

Ongerepte duikomgeving
 

Ontdek de prachtige onderwaterwereld

Creta tulips in surroundings of Plakias

Kretenzische keuken
 

Heerlijk samen eten op het strand onder de zon 


Filoxenia

Plakias is een klein dorp wat zich perfect leent voor strandvakanties en wordt ook door natuurliefhebbers gewaardeerd doordat het gelegen is in een prachtige omgeving.

Hoewel Plakias betrekkelijk populair is als reisbestemming, heeft het een prettige atmosfeer en is er van massatoerisme geen sprake. Het is niet erg groot, waardoor de traditionele Kretenzische vriendelijkheid, filoxenia, behouden is. Filoxenia betekent letterlijk “liefde voor onbekenden”. Het is een hartelijkheid naar onbekenden in zowel actie als houding; een kenmerk waaruit de Grieken een grote trots ontlenen.

Tegellijkertijd is Plakias groot genoeg om te zijn voorzien van een grote variatie aan accommodaties, taverna’s, winkels en barren. In het hele dorp kan men gratis parkeren. De parkeerplaatsen bevinden zich in de zijstraten van de hoofdstraat. 

 

Cretan Kitchen

De traditionele Kretenzische keuken is een van de meest gezonde in de wereld. Aan de boulevard en in de zijstraten van Plakias zijn een heleboel taverna’s te vinden met lokale gerechten. Het eten is heerlijk en betaalbaar.
 
Tasomanolis – Beste verse vis in Plakias
Medousa – Hoge kwaliteit gerechten met in goede sfeer
Antonis' Place – Goede, authentieke en voordelige maaltijden
Kri Kri – De beste plek om pizza’s te eten of mee te nemen
Sifis – Snelle pita’s met gyros en andere vleesmaaltijden
Bites & Pints - snachbar en afhaal 
 
Als je een auto hebt:
Elia in Sellia – Een leuk restaurant met prachtig uitzicht en heerlijk lokaal eten
Taverna Mariou in Mariou – Smakelijke gerechten en vriendelijk personeel
Dionissos in Myrthios - Kies uit de pannen in de keuken zoals vroeger
 

Strand van Plakias

Het strand van Plakias is een lange baai en achter de haven ligt nog een kleine en ondiepe baai: ideaal voor snorkelen. Zonnebedden en parasols kun je gebruiken tegen een normale prijs en er zijn op het strand douches om het zout van je af te spoelen. Er is altijd een plekje op het strand te vinden en je loopt met gemak de zee in. De zee is veilig om in te zwemmen: normaal is er geen stroming of sterke golven.

Hoewel je lekker op het zand kunt liggen, moet je op veel plekken over stenen in de branding lopen om in het water te komen. Daarom is het een goed idee waterschoentjes mee te nemen of ze hier in een van de winkeltjes aan te schaffen.  

 

Ongerepte Duikomgeving

De omstandigheden voor duiken aan de zuidkust van Kreta zijn perfect. We hebben verschillende baaien die stuk voor stuk geweldig zijn voor duiken en snorkelen. Het water is kristalhelder en heeft een fijne temperatuur. Maar het belangrijskte: de onderwater wereld is geweldig! Er zijn grote rotsformaties, kloven en drop offs waar je allerlei onderwaterleven ontdekt.